sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Kasveilla väriä hiuksiin ja iloa elämään.

Kasviväri on turvallinen vaihtoehto synteettisille hiusväreille.

Haluatko siirtyä kasvivärjäykseen? Tästä kirjoituksesta löydät lyhyen esittelyn kasviväristä ja muutamia esimerkkejä, mitä väreillä saamme aikaan.

Kasviväri on täysin erilainen kuin synteettinen väri.

Kasvivärjäys on prosessi ja haluttuun tulokseen voidaan tarvita useampi värjäyskerta. Jos olet käyttänyt synteettistä väriä ja hiuksesi ovat ”läpivärjätyt” prosessi on hidas. Jos taas hiuksesi ovat luonnontilassa, niin värjäys on ”helpompaa”. Kasviväri ei tunkeudu hiuksen sisään muuttamaan hiuksen luonnollista koostumusta vaan se kiinnittyy hiuksen uloimpiin kerroksiin, joten se ei muuta myöskään mahdollista hiuksissa olevaa synteettistä väriä. Jos hiuksesi ovat raidoitetut, se ei haittaa, raidat jäävät vaaleammaksi ja näyttävät uuden värin kirkkaampana.

Kasvivärillä ei voi vaalentaa, mutta omaa sävyä pystytään kirkastamaan. Kasvivärillä voidaan myös tummentaa ja tehdä vaikka mustan sävyn. Paras lopputulos kuitenkin saadaan, kun ei sanottavasti muuteta hiusten tummuusastetta. Harmaisiin hiuksiin saadaan todella kaunis ”välke” käyttämällä harmaat hiukset hyväksi esimerkiksi kullan hohtoisella sävyllä. Kasviväri on kestoväri, mutta se kuluu kuitenkin tasaisemmin pois hiuksista kuin synteettinen kestoväri. Värjäysten väli voi siis olla pidempi, juurikasvu ei heti haittaa, koska väri on niin luonnollinen. Kasviväri pysyy hiuksissa erittäin hyvin, mutta koska kasvivärit ovat aitoa luonnontuotetta, niillä voi värjätä useastikin, jolloin väri syvenee.
Kasviväri on jokaisella eri värinen. Vaikka laitetaan aivan sama väri kahteen samanlaiseen pohjaan se on aina yksilöllinen. Ihmisen oma kemia määrää värin sävyn. Jopa joka kerta väri on hieman erilainen, vaikka laitettaisiin sama sekoitus. Jopa kuun asento vaikuttaa värin syvyyteen!

Miten siirrytään kasvivärjäykseen?

Jos olet käyttänyt paljon synteettisiä muotoilutuotteita, hius pitää syväpuhdistaa. Aina se ei ole tarpeen mutta koska kasviväri kiinnittyy hiuksen pintaan, pinta pitää olla uhdas. Samoin, emmehän halua, että kemikaalit jäävät kauniin kasvivärin alle.

Ekokampaajalla puhdistus tapahtuu joko savella tai merilevällä.

Kasviväri ”kypsyy” parin ensimmäisien neljän päivän ajan, joten lopullinen tulos on nähtävissä vasta hetken kuluttua. Sävy syvenee ja vahvistuu. Lisäksi, värisi muuttuu päivittäin. Mielialasi ja kehon pH-arvo vaikuttavat varsinkin punaisiin väreihin.

Kasvivärjääminen on prosessi joka vaatii hieman enemmän pitkäjänteisyyttä kuin synteettinen värjäys, mutta uskon että kärsivällisyys tässä asiassa palkitaan ja tulet saamaan kauniit, tuuheat elinvoimaiset hiukset!

Muutama kuva kasviväreistä. 

Muista, että kaikki kasvivärit ovat livenä vieläkin kauniimpia ja joka valossa värin sävy muuttuu!


Hennan eri sävyjä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti