sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Ongelma nimeltään palashampoo

Pitkään palashampoolla pestyt hiukset ennen ja jälkeen merileväpuhdistuksen
Olen jo pidemmän aikaa joutunut työssäni ekokampaajana tilanteeseen, että asiakkaan hiukset ovat aivan kluttaiset, töhnäiset, tahmeat ja kun kysyn millä peset, niin vastaus yleensä on palashampoo.

Ihan kaikkiin hiuksiin tahmaisuus ei tartu vaan se on hiuslaadusta riippuvainen ilmiö.

Valmistajat mielellään selittävät tahmaisuutta sillä, että hius alkaa puhdistumaan, tulee ns. detox ilmiö eli jatka vain niin se menee ohi.
Mutta eipä menekkään ohi. Ei auta etikkahuuhtelut eikä mikään. Hiukset ovat pesu pesun jälkeen tahmaisemmassa kunnossa. Hiukset alkavat jopa katkeilla ja lähteä.

Ongelma on se, että palashampoiden raaka-aineista suuri osa on erilaisia (hyviä) öljyjä ja öljyt alkavat kertyä hiuksiin ja hiuspohjaan. Kun on tarpeeksi kauan pessyt pelkästään palashampoilla, niin tahmatukka on valmis.

Minun reseptini tahmaisuuteen on merilevähoito tai savihoito hiuksille eli syväpuhdistus poistaa nuo ikävät tahmaöljyt hiuksen pinnasta ja hiuspohjasta ja hiukset ovat jälleen ilmavat, eloisat, kiiltävät ja jopa vaaleammat.

Jos siis jatkossa kuitenkin haluaa käyttää palashampoita, niin hiukset pitää välillä syväpuhdistaa esimerkiksi Ekopharman syväpuhdistavalla shampoolla tai käy ekokampaajalla hiusten ja hiuspohjan syväpuhdistuksessa.

Alla on videot hiuksista ennen ja jälkeen merileväpuhdistuksen. Niin mukavia ja ekologisia kuin palashampoot ovatkin, eivät ne vain kaikille hiuksille sovi. 
Kuitenkin, loppujen lopuksi, puhtaat ja ilmavat hiukset ovat kauniit!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti